Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017

Δεσκάτη

ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΔΕΣΚΑΤΗΣ Ενημέρωση για την απόκτηση του βιβλίου

Όποιος επιθυμεί να αποκτήσει την συλλεκτική έκδοση με τα παραδοσιακά παιχνίδια της Δεσκάτης, ένα βιβλίο που αξίζει να υπαρχει στη βιβλιοθήκη μας, μπορεί να επικοινωνήσεις στο e-mail του συλλόγου Ε.Μ.Ο.Δ. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Όσοι σύλλογοι Δεσκατιωτών εξωτερικού (Αυστραλίας, Καναδά, κ.α.) ενδιαφέρονται να παραγγείλουν για τα μέλη τους ομαδικά το βιβλίο του Κώστα σπανού "ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΔΕΣΚΑΤΗΣ", έκδοση Δήμου Δεσκάτης και Ε.Μ.Ο.Δ., να επικοινωνήσουν με το Δ.Σ. στην ηλεκτρονική διεύθυνση του συλλόγου για τη διαδικασία αποστολής.

Το βιβλίο διατίθεται στα βιβλιοπωλεία της Δεσκάτης και στο σύλλογο για όποιον άλλο θελήσει να το αποκτήσει.

Ευχαριστούμε για άλλη μία φορά το συγγραφέα

Απόσπασμα από το Χ. Γκουνέλα

Ένα βιβλίο που θα μας φέρει μνήμες σαν από όνειρο, εξέδωσε πρόσφατα ο ακαταπόνητος εργάτης της Ιστορίας και συμπατριώτης μας (από τη Δεσκάτη) Κώστας Σπανός. Στο βιβλίο, ο εκδότης του Θεσσαλικού Ημερολογίου Κώστας Σπανός, περιγράφει με μοναδικό τρόπο τα παιχνίδια της παιδικής μας ηλικίας. Λόγω μάλιστα ότι τα χωριά μας (Δεσκάτη και Κρανιά) συνορεύουν, τα παιχνίδια είναι σχεδόν ίδια. Πρόκειται για τα παιχνίδια που μεγάλωσαν γενεές γενεών και τείνουν πλέον να χαθούν, δυστυχώς, ακόμη και στα χωριά μας, αφού η τηλεόραση και στη συνέχεια οι υπολογιστές, τα smartphones και τα tablets καθηλώνουν πολλές φορές τα παιδιά μπροστά στην οθόνη τους.

Ο παρόν δικτυακός τόπος σχεδιάστηκε με στόχο την ενημέρωση για θέματα του νομού, της Δ. Μακεδονίας αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας. Επικοινωνήστε μαζί μας, και γίνετε κι εσείς ... ένα κομμάτι αυτού του τόπου!

Newsletter

Γράψου στο newsletter για να λαμβάνεις ειδοποιήσεις!

facebook_page_plugin