Την κατά προτεραιότητα χορήγηση οριστικής προσφοράς σύνδεσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο δίκτυο σε νοικοκυριά, Ενεργειακές Κοινότητες και ΤΟΕΒ της Δυτικής Μακεδονίας, ζητά με απόφαση που πήρε κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας.
Επίσης ζητά να βελτιωθεί η ισχύουσα Νομοθεσία για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και να υπάρξει για τη Δυτική Μακεδονία αύξηση της ισχύος κατά 500 MW για τις τοπικές κοινωνίες και να πάει από τα 400 MW στο 900 MW, όπως επίσης και να πάει το ποσοστό των υποσταθμών του ΔΕΔΔΗΕ, νέων και παλιών στο 10% για αιτήματα των τοπικών κοινωνιών.
Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ψηφιακής Μετάβασης, Πράσινου Μετασχηματισμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Καινοτομίας, Στέργιο Κιάνα η ισχύουσα Νομοθεσία για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ταλαιπωρεί ιδιαίτερα τη Δυτική Μακεδονία, λόγω και της μικρής χωρητικότητας των Δικτύων που υπάρχουν για τους μικρούς επενδυτές.
Σύμφωνοι με την πρόταση αυτή, αλλά και την ενίσχυση της προς όφελος της Κοινωνίας των Πολιτών και όχι των ολίγων τάχθηκαν οι επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Θεόδωρος Καρυπίδης και Γεωργία Ζεμπιλιάδου.
Κατά της πρότασης για θέσεις αρχής στάθηκε ο περιφερειακός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Βασίλειος Καραντζίδης, ο οποίος έκανε λόγο για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την ισχύουσα Νομοθεσία οι διατάξεις για τις Ενεργειακές Κοινότητες, προς όφελος των μεγάλων Ομίλων.
Υπέρ της πρότασης για τη βελτίωση των όρων για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας τάχθηκε ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Χρήστος Σαββουλίδης, ενώ κατά ψήφισε ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Στέφανος Πράσσος.
www.ertnews.gr