Στο 1,4 λεπτό ανά κιλοβατώρα η επιδότηση τον Σεπτέμβριο – Τι αναμένεται

Στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος αναφέρθηκε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στο Mega, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε: «Πρέπει να υπάρξει ευρωπαϊκού χαρακτήρα παρέμβαση για την αναχαίτιση των συνεπειών της καταστροφής των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας πάνω στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος στην ανατολική Ευρώπη, μαζί και την Ελλάδα», ενώ παραδέχθηκε πως μία τέτοια παρέμβαση είναι «δύσκολη».

Στο 1,4 σεντς ανά κιλοβατώρα η επιδότηση

Για τις τιμές του ρεύματος στη λιανική αγορά, ο υπουργός είπε ότι αυτές είναι λίγο πιο κάτω από τον Αύγουστο και πως η επιδότηση θα ανέλθει στο 1,4 σεντς ανά κιλοβατώρα.

Ο κ. Σκυλακάκης τόνισε πως το φθινόπωρο πέφτει η ζήτηση και έτσι αναμένεται αποκλιμάκωση της τιμής χονδρικής τον Σεπτέμβριο για τις επιχειρήσεις.

Στη συνέχεια τόνισε πως «είμαστε (σ.σ.: ως χώρα) οι ακριανοί του συστήματος, δεν έχουμε διασυνδέσεις» και επισήμανε πως «η ανατολική με τη δυτική Ευρώπη δεν είναι επαρκώς διασυνδεδεμένη».
Ο υπουργός έφερε ως ακόμα πιο ακραίο παράδειγμα την Κύπρο, η οποία έχει διπλάσιες τιμές σε σχέση με την Ελλάδα, γιατί δεν είναι συνδεδεμένη.

www.parapolitika.gr