Αγροτικές κινητοποιήσεις στη Δυτική Μακεδονία – Ενισχύεται η προετοιμασία για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα
Οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας συνεχίζουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους, ενόψει του πανελλαδικού συλλαλητηρίου που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου στην Αθήνα. Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις με τρακτέρ στα κέντρα της Κοζάνης, της Φλώρινας και των Γρεβενών, στο πλαίσιο των οργανωμένων δράσεων των Ομοσπονδιών και των Αγροτικών Συλλόγων της περιοχής.
Η παρουσία των παραγωγών ήταν ιδιαίτερα μαζική, με τους συμμετέχοντες να διατρανώνουν την αποφασιστικότητά τους για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους. Βασικά αιτήματα των αγροτών αποτελούν η μείωση του κόστους παραγωγής, η αύξηση των τιμών στα προϊόντα, η στήριξη του πρωτογενούς τομέα και η λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας του εισοδήματος των παραγωγών.
Οι κινητοποιήσεις αυτές έρχονται ως συνέχεια των πολυήμερων μπλόκων που είχαν στηθεί στην περιοχή το προηγούμενο διάστημα, με συμμετοχή αγροτών, κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων και αλιέων. Όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι των Αγροτικών Συλλόγων, οι δράσεις θα συνεχιστούν και θα κλιμακωθούν μέχρι την κάθοδο στην πρωτεύουσα, με στόχο να δοθεί ένα σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση για την ανάγκη άμεσων λύσεων στα χρόνια προβλήματα του πρωτογενούς τομέα.
Οι επόμενες ημέρες θα είναι καθοριστικές, καθώς οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας δηλώνουν αποφασισμένοι να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο στην Αθήνα, συντονισμένοι μέσα από τις Ομοσπονδίες και τους τοπικούς Αγροτικούς Συλλόγους, ενισχύοντας την κοινή φωνή των παραγωγών από όλη την Ελλάδα.
Μ.Τ.