Ενημέρωση για τη δωρεά μυελού των οστών στο Kastraki Trail

Μήνυμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη δωρεά μυελού των οστών θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του Kastraki Trail στα Γρεβενά.

Η δράση διοργανώνεται σε συνεργασία του Κέντρου Υγείας Γρεβενών, του Συλλόγου Δρομέων Υγείας και Περιπατητών Γρεβενών και του Κέντρου Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών «Χάρισε Ζωή».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη διαδικασία και, εφόσον το επιθυμούν, να εγγραφούν ως εν δυνάμει εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Η εγγραφή γίνεται με τη συμπλήρωση σχετικής αίτησης και τη λήψη δείγματος στοματικού επιχρίσματος με δύο μπατονέτες. Την ενημέρωση και τη διαδικασία εγγραφής θα πραγματοποιούν μέλη του Κέντρου Υγείας Γρεβενών, καθώς και η Φρειδερίκη Τζιώρα, η οποία εκπροσωπεί στα Γρεβενά τον επίσημο συνεργαζόμενο κόμβο του «Χάρισε Ζωή».