Σοκ στο 1ο ΓΕΛ Κοζάνης -Νεκρή 16χρονη μαθήτρια, είχε εντοπιστεί χωρίς τις αισθήσεις της στις τουαλέτες του σχολείου

Σοκ το πρωί της Πέμπτης στο 1ο ΓΕΛ Κοζάνης, όταν 16χρονη μαθήτρια εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της στις τουαλέτες του σχολείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σχολείο μετέβη άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που μετέφερε τη μαθήτρια στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, σε κρίσιμη κατάσταση.

Ωστόσο, λίγο μετά η 16χρονη έχασε τη μάχη. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κοπέλα φέρεται να έδωσε τέλος στη ζωή της με απαγχονισμό.

Τη 16χρονη κατέβασαν οι καθηγητές και αμέσως μετά κάλεσαν το ΕΚΑΒ.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο τής έκαναν ΚΑΡΠΑ επί πολλή ώρα, χωρίς, δυστυχώς, αποτέλεσμα.

Δήλωση της υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφίας Ζαχαράκη, για τον θάνατο της μαθήτριας στην Κοζάνη:

«Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε ένα νέο παιδί, μια μαθήτρια του 1ου Γενικού Λυκείου Κοζάνης. Αυτές τις δύσκολες ώρες, η σκέψη μου βρίσκεται πρώτα από όλα στην οικογένειά της, στους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές της, στους εκπαιδευτικούς της και σε ολόκληρη τη σχολική κοινότητα που δοκιμάζεται από μια τόσο οδυνηρή απώλεια. Από την πρώτη στιγμή, οι εκπαιδευτικοί και η διεύθυνση του σχολείου ενήργησαν άμεσα, ακολουθώντας την προβλεπόμενη διαδικασία και κάνοντας ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να βοηθήσουν τη μαθήτριά τους. Το παιδί βρισκόταν υπό παρακολούθηση από ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό του σχολείου, ενώ αμέσως επιχειρήθηκε ΚΑΡΠΑ από εκπαιδευμένο καθηγητή και χρησιμοποιήθηκε ο απινιδωτής που διέθετε η σχολική μονάδα. Από σήμερα θα βρίσκονται, στο σχολείο ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί από όλες τις δομές της εκπαίδευσης προκειμένου να βρίσκονται δίπλα στους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές της, αλλά και στους εκπαιδευτικούς, παρέχοντας την αναγκαία ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη. Σε τέτοιες ώρες, προέχει η φροντίδα, η διακριτικότητα και η προστασία των παιδιών. Είμαστε και θα παραμείνουμε δίπλα στους μαθητές, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς της. Εκφράζω τα ειλικρινή και βαθιά μου συλλυπητήρια στους γονείς, στην οικογένεια και στους ανθρώπους που την αγαπούσαν».

iefimerida.gr