Αλλαγή του καιρού από το Σάββατο στη Δυτική Μακεδονία

Με καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να κυλήσει η Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου στη Δυτική Μακεδονία, ενώ από το Σάββατο ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή μεταβολή, με περισσότερες νεφώσεις, τοπικές βροχές και όμβρους. Η μεγαλύτερη πιθανότητα για εκδήλωση καταιγίδων εντοπίζεται την Κυριακή, κυρίως στις περιοχές της Μακεδονίας.

Στα Γρεβενά, η Παρασκευή αναμένεται να είναι γενικά αίθρια, με λίγες νεφώσεις που θα αυξηθούν κατά διαστήματα, κυρίως τις απογευματινές ώρες. Στα ορεινά υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι, χωρίς ωστόσο να φαίνεται κάποια γενικευμένη επιδείνωση του καιρού. Οι πρωινές ώρες ενδέχεται να χαρακτηρίζονται κατά τόπους από περιορισμένη ορατότητα.

Παρόμοια εικόνα αναμένεται και στην υπόλοιπη Δυτική Μακεδονία, με την Κοζάνη, τη Φλώρινα και την Καστοριά να διατηρούν κυρίως καλές καιρικές συνθήκες, αλλά με περισσότερες νεφώσεις σταδιακά στα δυτικά και τα βόρεια.

Περισσότερες νεφώσεις από το Σάββατο

Το σκηνικό αναμένεται να αλλάξει από το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου. Αρχικά ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, όμως οι νεφώσεις θα αυξηθούν γρήγορα στη Δυτική και τη Βόρεια Ελλάδα. Στη Δυτική Μακεδονία αναμένεται να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι, ενώ δεν αποκλείονται και σποραδικές καταιγίδες.

Για τα Γρεβενά, η μεταβολή αυτή σημαίνει ότι ιδιαίτερα από τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν οι πιθανότητες για πρόσκαιρες βροχές, κυρίως στις ορεινές περιοχές. Τα φαινόμενα δεν αναμένεται να έχουν παντού την ίδια ένταση ή διάρκεια, καθώς θα είναι κατά τόπους.

Οι άνεμοι στη Δυτική Μακεδονία θα παραμείνουν σχετικά ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία δεν αναμένεται να παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Πιο άστατος ο καιρός την Κυριακή

Η Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου φαίνεται να είναι η ημέρα με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τη Δυτική Μακεδονία. Οι νεφώσεις θα είναι παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.

Η Μακεδονία βρίσκεται μεταξύ των περιοχών όπου προβλέπεται να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Έτσι, και στα Γρεβενά υπάρχει πιθανότητα για βροχές και κατά τόπους καταιγίδες, κυρίως κατά τις ώρες που θα αναπτυχθούν οι περισσότερες νεφώσεις.

Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή πτώση, ενώ οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα παραμείνουν σε γενικά μέτριες εντάσεις.

Συνολικά, το επόμενο τριήμερο στη Δυτική Μακεδονία ξεκινά με σχετικά καλό καιρό την Παρασκευή, περνά σε πιο άστατες συνθήκες το Σάββατο και καταλήγει σε μεγαλύτερη πιθανότητα για βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες την Κυριακή. Για τα Γρεβενά, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται κυρίως στο Σαββατοκύριακο και ιδιαίτερα στην Κυριακή, χωρίς μέχρι στιγμής να προκύπτει εικόνα για παρατεταμένη κακοκαιρία.