5 φθινοπωρινές διαδρομές στη Δυτική Μακεδονία

Μιας και το φθινόπωρο έχει αρχίσει να εδραιώνει για τα καλά την παρουσία του, δεν υπάρχει καλύτερη λύση από μια σύντομη φθινοπωρινή απόδραση στην ηρεμία της φύσης και των βουνών. Και ποια καλύτερη επιλογή από τη Δυτική Μακεδονία με τις απεριόριστες φθινοπωρινές διαδρομές για κάθε γούστο, προτίμηση και δεξιότητα στο τιμόνι;

Από την Καστοριά μέχρι τις Πρέσπες και από τα Γρεβενά μέχρι τη Βάλια Κάλντα, οι φθινοπωρινές προτάσεις είναι αμέτρητες και μπορούν να συνδυαστούν σε διαφορετικές αποδράσεις κάθε είδους, ανάλογα με το πρόγραμμα του επισκέπτη προσφέροντας αξέχαστες συγκινήσεις και αναμνήσεις σε κάθε ταξιδιώτη. Παρακάτω, διαλέξαμε μερικές προτάσεις για φθινοπωρινές εξορμήσεις στην άγρια φύση και στην ορεινή μαγεία της Δυτικής Μακεδονίας που μπορούν να συνδυαστούν, ανάλογα με το πρόγραμμα και τις δεξιότητες κάθε επισκέπτη.

1. Καστοριά – Πρέσπες

Ίσως μία από τις πιο απαιτητικές διαδρομές στην Ελλάδα και χωρίς αμφιβολία μία από τις πιο εντυπωσιακές, όπου άγρια ορεινά υψίπεδα, στροφές με κλίση και αστείρευτη φυσική ομορφιά συνθέτουν μια διαδρομή βγαλμένη από τη βορειοαμερικανική ενδοχώρα. Η διαδρομή μήκους 55 χιλιομέτρων ξεκινάει από την Καστοριά, φτάνει μέχρι το χιονοδρομικό κέντρο της Βίγλας και από εκεί καταλήγει στη Φλώρινα.