Με επιτυχία η παρουσίαση της παράστασης «Παιδιά της Σαμαρίνας» στο Κέντρο Πολιτισμού Γρεβενών

Το αδιαχώρητο επικράτησε το Σάββατο 25 Απριλίου στο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Γρεβενών, κατά την παρουσίαση της επικολυρικής παράστασης «Παιδιά της Σαμαρίνας» του Χρήστου Παπαδόπουλου, η οποία ήταν αφιερωμένη στα 200 χρόνια από τη θυσία των Σαμαριναίων αγωνιστών στην Έξοδο του Μεσολογγίου.

Η εκδήλωση συγκέντρωσε πλήθος κόσμου, ενώ το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι της Εκκλησίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και φορείς της περιοχής.

Στο πλαίσιο της βραδιάς πραγματοποιήθηκε τιμητική διάκριση προς τον συνθέτη για το συνολικό του έργο και την προσφορά του στη μουσική. Το έργο «Παιδιά της Σαμαρίνας», μέσα από αφηγηματικά κείμενα και πρωτότυπες συνθέσεις, ανέδειξε διαχρονικές αξίες όπως η πατρίδα, η ελευθερία, η δικαιοσύνη και η ανθρώπινη πορεία, προσεγγίζοντας με ευαισθησία το ιστορικό γεγονός.

Ιδιαίτερα θετική ήταν η ανταπόκριση του κοινού, το οποίο παρακολούθησε με ενδιαφέρον και συγκίνηση την παράσταση, επιβραβεύοντας τους συντελεστές με θερμό χειροκρότημα. Οι ερμηνείες των τραγουδιών, η αφήγηση, καθώς και η συμμετοχή των μουσικών και της χορωδίας «Λιγεία», συνέβαλαν στη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου καλλιτεχνικού αποτελέσματος.

Η εκδήλωση εντάσσεται σε δράσεις που αναδεικνύουν την ιστορική μνήμη και τον πολιτισμό της περιοχής, επιβεβαιώνοντας το ενδιαφέρον του κοινού για ποιοτικές πολιτιστικές πρωτοβουλίες.